Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2012. szeptember 24., hétfő

Figyelem Mindenkinek!

Október 5-én a klub-napon Léna babgulyást főz, aki részt kíván venni rajta,
az szeptember 28-ig fizessen be Lénának 700.-ft-ot!
BAB-ROCK!!!!!


Több zenész-tagtársunk javaslatára úgy döntöttünk, hogy ezután minden hónap utólsó péntekjén, ha éppen nincs koncert, beindítjuk az ALKOTÓMŰHELY-t!
Ez úgy nézne ki, hogy bárki aki akár kezdő zenész, vagy éppen haladó, vagy éppen profi, az ilyen napokon
beugrik egy kicsit gyakorolni, próbálni, vagy éppen jammelni!
Ehhez persze az is szükségeltetik, hogy legyen valami erősítés, ami a klubnak még nagyon kevés van!
A dolog csak úgy működne, ha az érintett muzsikusok hoznának valami kis alap-erősítőt is!
Meglátjuk hogyan működik majd a dolog a gyakorlatban, és ahogy ismerjük magunkat, egyből leállunk vele ha nem megy, de rögtön tovább-fejlesztjük ha megy!
Szóval továbbra is úgy működünk, hogy teljesen szabad a program, bármikor eltérhetünk az eredeti programoktól, az a lényeg, hogy mindig azt csináljuk amit éppen szeretnénk!
Természetesen az alap-program marad, tehát egy rock-nap, egy blues-nap, egy jazz-nap és egy élőkoncert!
  
2012-09-21

Klub-nap

Tisztelettel és szeretettel emlékezünk Bencsik Sándorra, aki ha élne most lenne 60 éves.
Nélküle nem lett volna olyan a P.Mobil, a P.Box, amilyen volt valójában.
Egy 1983-as P.Box koncertet hallgattunk meg. Ja és az, hogy meghallgathattuk, az Kerekes Janinak köszönhető! A klubban eddig bent levő lejátszó ugyanis megadta magát, de Jancsi adott egy másikat használatra, amit nagyon köszönünk!

Félig-meddig jazz-nap volt, ezért megnéztük Joey DeFrancesco amerikai zongorista nagyszerű koncertfilmjét, majd utána mint mindig, most is BLUES BLUES és BLUES!
Előbb Szoki hozott egy vadonatuj német bluesbandát, persze dvd-n, ami frenetikus volt!

Már-már pakoltunk volna, amikor betoppant egy nyolcfős filmes stáb, és kiderült hogy ez a dokumentum-filmes csapat, mely jelenleg városunkban forgat, klubunkról is szeretne filmet készíteni. Így hát benyomtuk a jólbevált Robben Ford párizsi koncrtjét, míg ők forgattak.

Jó kis nap volt!



2012. szeptember 17., hétfő

201-09-14



E-havi klubkoncertünkre gyülekeztünk pénteken A Klubban. A jólismert ÖRÖKSÉG zenekar érkezett hozzánk, hogy fellépésével is támogassa törekvéseinket, klubunkat, és Egyesületünket!

Már ezért nagy köszönönet jár a csapatnak, hát még azért, hogy jókedvvel és igen profi megszólalásban nyomták el a magyar rock, rock-blues legnagyobb "slágereit".



Nem készültek külön műsorral, csupán sorra jöttek a nagy P.Mobil, Hobo Blues Band, P.Box, Tűzkerék, vagy Deák Bill Gyula nóták. Ami számomra külön öröm volt, hogy sok Radics-nótát hallhattunk méghozzá igen jó megszólalásban! Mr.Andrew (Bagaméri András) letetted a névjegyedet itt Klubunkban is! Gitárjátékod nagyon élvezetes volt, semmiben nem maradt el a "nagyokétól". Ezt a teremben mindenki együntetűen állította, úgyhogy köszönjük!


Aztán ott volt a rettenetesen biztos és precíz Asztalos Andor akinek láthatóan semmiféle gondot nem jelentett semmi, csak bemondták neki a számot, és már nyomta is! Rostás Lajos nem kevésbbé kemény és precíz basszusával olyan alapot, ritmus-szekciót adott Andorral a többiek számára, hogy ez csak jó lehetett. Berta Pali kiváló érzékkel dolgozott és sok vokálban részt vett, míg a frontember, Csikós Gabi hozta a tőle megszokott jó éneket. Csikós Nándi, a kis billentyűs, akinek nem volt minden számban dolga, csak egy-két dalban játszott, de akkor jól szólt. Igaz volt olyan is, hogy már elkezdték a számot, és úgy kellett szaladgálni hogy hol a billentyűs?! Aztán persze rohant a szinpadra és nyomta amit kellett!

Bevallom igy utólag, hogy egy kicsit merész ötlet volt részemről, hogy beszálltam néhol a vokálokban, hiszen vagy harminc éve nem játszom, de egyszerűen nem birtam ki hogy ne menjek fel a fiúkhoz a szinpadra!!!! Elnézést kérek mindenkitől, de úgy éreztem pont ez a klubkoncertek lényege, hogy spontán dolgok is kialakuljanak. Egyszerűen csak örüljünk a zenének és egymásnak. Az biztos hogy én élveztem, méghozzá nagyon!

Mégegyszer elnézést kérek ha "akciómmal" zavartam bárkit is!

Ismét azt kell megállapítanunk, hogy Klbunkban megint egy szinvonalas és jó produkciót hallhattunk, bizonyítva hogy van más is, nemcsak a könnyedébb műfajok!!!!!

Mégegyszer sok köszönet az Örökségnek és a KÖZÖNSÉGNEK!
Még több képet találtok a Képek könyvtárban!


Mihály Zoltán
klubvezető

2012. szeptember 10., hétfő

Hírek



Kedves Rock-Barátaim, Blues-Barátaim, Jazz-Barátaim és MINDENKI!

Elérkezettnek láttam az időt arra, hogy bemutatkozó-rendezvényünk, a Radics Béla-Jimi Hendrix Emlékkoncert vonatkozásában tájékoztassalak Benneteket!
Gőzerővel megkezdtük a koncert szervezésének végső fázisait, és a részletek pontosításának munkáit! Méltóképpen szeretnénk megemlékezni a magyar rockzene legnagyobb gitárosáról, valamint a nemzetközi rockvilág legnagyobb gitárosáról. Természetesen ŐK KETTEN a főszereplők, de nem feledkezhetünk meg a műfaj többi nagy hőséről sem, ezért lesznek olyan programrészek, ahol ezt majd megtehetjük. Radics Béla 30 éve távozott, Jimi Hendrix pedig most lenne 70 éves!

És végre megszületett végleges plakátunk is, ime:


Rendezvényünkre igyekszünk meghívni az ország prominens személyiségeit, azokat, akik kapcsolatban voltak Radics Bélával. Itt most még értelemszerűen neveket nem említhetek, hiszen mindez szervezés alatt áll.
Igéreteket kaptunk arra, hogy rendezvényünk a neves személyiségek segítségével országos eseménnyé válhat!
A koncert plakátolásra kerül: Budapest - Debrecen - Kecskemét - Hódmezővásárhely - Szeged - Békéscsaba városokban, és természetesen Orosházán, valamint a környező településeken.
Az esemény remélhetőleg bekerül olyan internetes portálokra mint a Rockinform, a Zene.hu, a BEOL, az OROS-CAFÉ.

Az eseménnyel szeretnénk Tisztelegni mindazok előtt akik az igaz valódi és élő rockzenét szeretik és támogatják, mert ez egy harc Barátaim, egy harc a túlélésért, a rockzene túlélésért!
Mert sose feledjük, ROCK WILL NEVER DIE!

Az Orosházi Rock És Blues Egyesület nevében
Mihály Zoltán

2012. szeptember 8., szombat

2012-09-07 Klubest


A még mindig csodálatosan szép időben jöttünk össze, és a meghirdetett programot kezdtük el. "Szoki" Szokolai János magyar progresszív rock összeállítással lepett meg bennünket, melyben egy Solaris koncertbe, majd az After Crying fellépésébe "pillantottunk be". A filmezés közben nem feledkeztünk meg klubunk "kerékpáros hőséről" Lénárt "Léna" Feriről sem, hiszen megnéztük legutóbbi, Indiai útjáról készült dvd-jét. Persze hogy megint büszke voltam én is, hiszen a film kisérőzenéjének összeállításában nekem is volt szerencsém résztvenni. Aztán megtartottuk a rendkivüli taggyűlésünket is, melyen megtárgyaltunk egy két témát.

A későbbiekben persze Mihály Zoli megint borította a rock nap témáját, mert bemutatta legujabb felfedezettünket, a kanadai illetőségű Justin Saladino Band-et, melyről majd később kicsit bövebben is értekezünk, most csak annyit, hogy ez a 17 éves gyerek már mit játszik!!!!!
Persze hogy bluesrockot, a legjobb fajtából!!!!

Másnap, szombaton felhívott régi "öreg" barátom Pálfai Jóska, és már mondta is, nem felejtette el a nevét a srácnak: Justin Saladino! Fogjuk még hallani ezt a nevet, ebben biztos vagyok.

Hétvégén klub-buli: fellép az Örökség! Gyertek sokan, hogy ujra telt ház legyen, mint mindig!!!






2012. szeptember 1., szombat

Előzetes - Benkő Zsolt: Sunny

Búcsú augusztustól









2012-08-31
Folkográfia koncert

Augusztus utólsó péntekjén ismét egy élménnyel lettünk gazdagabbak. Elfogadta meghívásunkat a magyar népzenét hűen ápoló Folkográfia zenekar, és este nyolckor felcsendültek az ősi magyar dalok a zenekar rockos felfogásában. Nagyszerűen felépített műsorukban végigvezettek bennünket a magyar történelem viharos évszázadain, Álmos és Árpád fejedelmektől napjainkig. Rendkivül tiszteletreméltó ahogyan ez a zenekar kifejezi zenéjén keresztül igaz magyarságát. Magas szinvonalon elöadott dalaikban felvonultatták a magyar népzene legszebb darabjait.

Amit mindenképpen fontos megjegyezni, az a tény, hogy most is telt ház volt Klubunkban, az nagyon jó érzéssel tölt el bennünket. Továbbra is tartjuk magunkat eredeti elképzeléseinkhez, hogy változatos zenei programokat kínáljunk városunknak. Ebben erősített meg bennünket a Folkográfia zenekar is, hiszen ez a zene nem rock, nem blues, nem jazz volt, ez a zene a tiszta magyar népzenei értékeket vonultatta fel, amiért nagy nagy KÖSZÖNET a zenekarnak!

Az is egyfajta jelzés, hogy a sok zenei vihart megélt "blues ortodisták"-nak is nagyon tetszett a Folkográfia fellépése!

A fellépő CSAPAT (amely most nem teljes tagságával játszott):

Murvai Tibor - dob
Murvai Berta Ágnes - hegedű,ének
Trippe Krisztina - fuvola,furulya, ének
Törköly József - billentyű, ének
Hetényi László - akusztikus gitár
Gyapjas Krisztián - elektromos gitár
Csizmadia Sándor - basszusgitár











A fotókért köszönet Zsedényi Péternek! A koncertről készült fotók a Képek könyvtárban!