Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2013. április 30., kedd

Koncertnaptár

Itt adok közre egy koncert-tervezetet, mely a nyár végéig szól, persze még változhat, ezért csak előzetesnek tekintsétek!



2013. április 29., hétfő

2013-04-27

Örökség koncert



Az Örökség együttessel megállapodást kötöttünk, innentől kezdve a Rock Klub házizenekara az
Örökség!  Szombaton este be is állítottak a fiúk, Csikós Gabi mindjárt egy üveg üdítővel kedveskedett, megünnepelve ezzel a fenti tényt. A zenekar hozta a megszokott jó szinvonalat, sőt, meglepetéssel is
szolgáltak. A zenekar egyik "őstagja", nevezetesen Nagy Tibor "Digó" gitáros ismét helyet kapott a
bandában, és személyével csak szinesedett a csapat. Jöttek a Mobil, HBB nóták sorban, de volt egy
kis jammelés is a végén, ami szintén jó volt, és az ilyen "akciókra" valók igazán a klubok. Aztán még "Digó" is énekelt egy kicsit, ami kellemesen szólt, majd jó hangulatban fejezték be az estét.
Az Örökség ezen az estén a következő felállásban lépett fel:

Csikós Gábor - ének
Bagaméri András - gitár
Berta Péter - dob
Nagy Tibor "Digó" - gitár,ének
Csikós Nándor - billentyű
Rostás Lajos - basszusgitár 


Köszönjük a bulit fiúk, folytatás májusban!!! A koncertről rengeteg kép készült, ezek a KÉPEK mappában
kerülnek folyamatosan felhelyezésre!


2013. április 28., vasárnap

Utóhang

Egykicsit késve ugyan, de itt egy cikk az ominózus Tűzkerék koncertről!
Elnézést kérem a késésért!

Tüzes Tűzkerék

A szabadság csodája, ahogy a gitárfenomén megírta és megénekelte.
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Vannak a nagy dolgok, vannak a középszerűek és vannak a semmire sem jók. A Tűzkerék xT április 13-i orosházi koncertjét gondolkodás nélkül oda tehetjük a lista elején jelzett kategóriába. Problémát félig-meddig már csak az okoz, hogy az orosházi rock klub annyira elöl jár jó minőségű (értsd jó zenéjű) élő bulik összehozásában, hogy lassan mi őszes hajú, vagy éppen dús hajkoronkát lassan vesztő rockrajongók már teljesen hozzászokunk a jónál is jobbhoz.
Pedig a Tűzkerék tüzes volt! A Tűzkerék dübörgött! A Tűzkerék ott született meg a szemünk láttára a színpadon a muzsika gyönyörében, ott ment a mennybe és ott is halt meg. Mintegy másfél óra után. Lélegzett, vadul dobolt, ahogy csak a Zöld csillag szólója után dobolhat a szív! És sodort, sodort egyre tovább a gitár minden szólója. Valahogy ezt játszotta, ezt érezte R. B. kapitány is, a Csodálatos utazásban, a Napfényes napokban, a Zöld csillagban. Elvileg négyen játszottak a bandában, de Anda, a gitáros-énekes mindent és mindenkit vitt. Színpadon, nézőtéren, öltözőben. Keresztül-kasul játszotta be az ifiházat, s a közönség között térdre rogyva, mint egy nőt simogatva játszott a hangszerén. Ahogy mondják, izzott a levegő.
Az esztergomi alakulat leginkább Radics Béla dalaira összpontosított, ám előkerült többek között a Mini Kereszteslovagja vagy a Taurus Balázs Fecó által írt Szólíts meg vándora is.
Az ifiház újfent totál megtelt terme ismét egy felejthetetlen élményt adott az embereknek, ami kis környékünkön ma már semmiképp sem mondható mindennapinak. Köszönjük!
A szervező Orosházi Rock És Blues Egyesület blogján fotókat, hírek és programokat is találtok. 

Kedves Józsi! Köszi a cikket! MZ

2013. április 22., hétfő

2013. április 21., vasárnap

Backstage....

2013.április 21.

Tegnap este a főutcai Török Ádám koncert után a magyar rock egyik legendája, a Mini vezére Török Ádám, és mostani bigbandjének vezetője Dr.Galyas László ellátogatott a Rock Klubba. Nagy megtiszteltetés volt ez Egyesületünk és Klubunk számára. A mintegy 10-15 fő jelenlétében Kötetlen beszélgetésben tásalogtunk a régmúlt és a jelen zenei történéseiről. Ádámot a klub egy kis meglepetésben részesítette, érkezésekor az asztalra varázsoltunk egy kis orosházi szilvapálinkát, egy rúd hamísítatlan békési vastag-kolbászt, friss házikenyeret és savanyuságot, amit nagy élvezettel fogyasztottak. Ádámnak nagyon tetszett a klub hangulata, és beszéltünk egy a klubhoz illő Török Ádám blues-trió esetleges fellépéséről is. Mindjárt a látogatás elején Ádám egy dvd-vel ajándékozta meg a klubot, természetesen dedikálva a következő szöveggel: Sok szeretettel az Orosházi Rock Klubnak, Török Ádám. Búcsúzáskor Ádám megjegyezte, vigyázzunk erre a klubra, mert ilyen jellegű klub csak nagyon kevés van az országban, és ezek a minőségi élőzene továbbvitelének fontos helyszinei. Lényegében Török Ádám szavai megegyeztek az egy hete a klubban fellépő Tűzkerék XT megállapításaival. Nagy öröm számunkra, hogy a magyar könnyűzene reprezentáns alakjai ilyen kedvező véleménnyel vannak városunkról.

Kedves Ádám Köszönjük a látogatást!
Köszönjük az Oros-haza Baráti Kőrnek, hogy lehetővé tette ezt a találkozást.
Orosházi Rock És Blues Egyesület.

Több felvétel is található a Képek könyvtárban. 

2013. április 17., szerda

Utóhangok...

A Tűzkerék XT április 13-i koncertje a Rock Klubban vitán felül az eddigi fellépések legjobbika volt, megelőlegezhető rá az év koncertje cim. Nagy kár, hogy a helyi média nem képviseltette magát, mert
megbizonyosodhatott volna arról hogy milyen professzionális műsor volt. Ez nem egy egyszerű buli volt,
hiszen az ország legjobb bluesrock zenekarát láthatta az a 100-120 ember aki eljött az ingyenes műsorra.
Ami bizonyítja hogy nem túlzunk amikor ilyen jelzőt használunk a zenekarra, hogy a Július elején Pakson
megrendezendő 21. Gasztroblues Fesztiválon, melyen vagy negyven zeneker fog fellépni, a Tűzkerék XT a főnapon, a főkoncertnek számító Al Di Meola előtt fog fellépni. Márpedig ez a fesztivál a műfaj legrangosabb eseménye hazánkban. Klubunk tervezi hogy ismét meghívja ezt a kiváló zenekart még a nyár folyamán, hogy
azok akik most lemaradtak róla, pótolhatják.