Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2014. november 9., vasárnap

2014-11-08 MAN-DALA koncert....varázslat

                                                  Varázslat....



Őszintén meg kell vallanom, nehezen szántam rá magam, hogy ecseteljem a tegnap esti koncertet a Rock Klubban. Aki ott volt, látta, hallotta, érezte mi történik. Nehéz szavakba foglalni a gyulai Man-Dala zenekar elöadását. Azt hallani kellett volna, bizony sokszáz embernek.

Vártunk egy amatőr zenekart, és kaptunk egy bombasztikus, hihetetlenül profin megszólaló igazi klub-bandát, mely a legkomolyabb profi-zenekarok szintjén nyomta műsorát. Elnézést kérek mindenkitől, de nem tudok objektív maradni velük kapcsolatban.


A Rock Klub hároméves működése óta a Man-Dala volt a legkellemesebb csalódásom. Olyan érzés fogott el, mint amikor egy-egy nagy sztárcsapat, vagy elöadó koncertjén élvezem a kitünő zenét. A zenekar a blues, a rhytm and blues, és a popzene klasszikusait dolgozta fel kitünő érzékkel.

Varázslat volt az amit ezek a zenészek nyújtottak számunkra, varázslat, mert az volt az érzésünk, hogy Chicagóban, a blues egyik fővárosában vagyunk. Nem egyszerűen blues-koncert volt a tegnapi, hiszen a műfaj pop-os, mégis hallatlanul élvezhető változatát prezentálták. Ki kell emelni néhány nótát, melyet kiváló változatban tálaltak, ilyen volt a "Mercy", az "Every Breath You Take" (Police), a "Route 66", Etta James nagy blues-száma, a "That's All Right", a "Rollin'Jack", a "Smnooth Operator", az "Ain't No Sunshine" vagy az Alannah Myles-dal, a "Black Velvet".

  

Akik "elkövették" ezt a szakmai szempontok szerint is magas szinvonalú koncertet:

Berki Csaba orgona, Hurguly Attila dob, Nagy Péter gitár, Leel-Eössy Gábor basszusgitár és Gyaraki Lívia énekesnő.


Mindenképpen ki kell emelni e fiatal, énekesnő hangját, mely nagyon karakteres volt, kissé rekedtes hangja fantasztikusan "ütős" volt minden dalban. A rendkívül dekoratív hölgy hihetetlen profizmussal énekelt, a szó szoros értelmében. De igazságtalan lennék, ha nem jegyezném meg azt is, hogy bizony a feszes, és pontos zenekari kiséret adta meg az alapot a kiváló hangzásnak.

                

Most bizonyosodott be számomra, hogy ezért érdemes ezt a klubot "üzemeltetni", mert időnként szinte a semmiből felbukkanva olyan zenekar jön, mely elfeledteti velünk a hétköznapok gondjait bajait, és igazi örömet szerez a hallgatóságnak.




  








Varázslat volt, az élő-zene varázsa, és az ilyen koncertekért hoztuk létre ezt a klubot. Nagy köszönet a kiváló hangosításért a K&S Hangtechnikának!


Bravó MAN-DALA, és nagyon köszönjük a szinvonalas produkciót.
 

 
  


Biztos vagyok benne, hogy még találkozunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése