Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2014. május 25., vasárnap

Júniusi progrmjaink...




PROGRAMJAINK MELLETT TERVEZZÜK A FOCI VB EGYES MÉRKŐZÉSEINEK
KIVETÍTŐN TÖRTÉNŐ NÉZÉSÉT IS!!!!
A pontos programot a későbbeikben közöljük!!!!

2014. május 23., péntek

Kirándulás....

A Spektrum és Kaliber koncertjét megelőző napon klubunk tizenvalahány tagja részt vett Budapesten a PECSA-Café-ban tartott rendezvényen, ahol nagy megtiszteltetésként előzenekarként fellépett klubunk házi-zenekara, az Örökség, és igen nagy sikert aratott. E sorok írója nem lehetett ott a rendezvényen, ezért csak azt remélem, hogy valaki írni fog erről az eseményről is.




Májusi koncert....

Május 17.-én vendégül láttuk a betegségéből hál'istennek felépülő Rusznák György vezette Spektrum Power Rock Triót, és a Kalibert.

Előzenekarként lépett fel a Spektrum dobosának csapata, a Kaliber.
Az öttagú zenekar 2009-ben Magyarbánhegyesen alakult, és azóta több tagcsere is történt a csoportban, a jelenlegi felállásban:

                          Kintner Dávid gitáros
                          Tóth Róbert gitáros
                          Pozsár Krisztián basszusgitáros
                          Zsolnai Gergő énekes
                          Varga Mihály dobos

szerepelt.

Műsorukban a magyar heavy metal legjobbjait tolmácsolták (Pokolgép, Moby Dick, Kalapács, Ossian stb.). Saját dalokat is készítenek, és terveik között szerepel demofelvételek készítése is.

KÖSZÖNJÜK A KALIBER FELLÉPÉSÉT!!!!

A Kaliber után következett a Spektrum PRT, melyet Rusznák Gyuri 2013-ban hozott létre. Ez egy trió felállású csapat, mely ma kiegészült egy negyedik "taggal", a vendég-gitáros Rácz Lacival.

                           Rusznák György gitár, ének
                           Kocsis Sándor  basszusgitár
                           Varga Mihály dob
                           + vendég: Rácz László gitár

A jólismert nóták jöttek sorban, és jó volt látni hogy Gyuri és csapat nagy kedvvel játszott.

KÖSZÖNJÜK A SPEKTRUM nagyon jó hangulatú műsorát!!!


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
És ime a képek:







































Egy kis zavar az éterben...

Nem véletlenül irtam ezeket a sorokat cimként, hiszen tényleg zavarok voltak a neten, jó darabig nem tudtam belépni a blog szerkesztésbe.

Most pótolnom kell a májusi eseményeinket.

Május 3.
Sifter "Sipi" Feri klubtársunk egy rövid, de tartalmas összefoglalóval értékelte a Nazareth együttes munkásságát. A zenekart a korabeli kritikusok a vezető Deep Purple-Led Zeppelin-Black Sabbath-Uriah Heep négyes mögött a hard és heavy rock második vonalába sorolta, nem egészen jogosan. A Nazareth a mai napig népszerű, és elismert zenekar a világban, sok hazai kedvelője is van.
A bemutató után egy korabeli 1973-as felvételt néztünk meg, ahol elhangzottak a Nazareth nagy slágerei, majd a kétezres évekbeli nagy visszatérő koncert-filmjüket néztük meg. Egyszóval jó volt az összeállítás, köszönjük "Sipi"-nek, aki köztudottan nagy Nazareth-rajongó (is).

Május 10.
Ezen a napon került bemutatásra Mihály Zoltán rocktörténeti sorozatának első, a műfaj kialakulásának időszakát feldolgozó filmje. A korabeli zenékkel illusztrált filmben bemutatásra került a bluesból kialakult jump-blues és rhythm and blues műfajokra, melyek a negyvenes évek elejétől kezdve óriási hatással voltak a rock and roll ötvenes évekbeli kifejlődésére. Az első részben olyan elöadókkal ismerkedtünk mint Louis Jordan, Muddy Waters, Willie Dixon vagy  Big Joe Turner.
Ezek az elöadók, valamint az elektromos gitár elterjedése hozta meg végül 1952-től a rock and roll megszületését, benne Bill Haley-vel, Elvis Presley-vel, Chuck Berry-vel, Little Richard-al.
A sorozat következő része feldolgozás alatt van.

2014. május 16., péntek

Májusi eső....

Hogy mit ér, azt nem tudom pillanatnyilag, csak azt tudom hogy igaz csúszással, de megkezdték az IFI ház felújítását. Ahogy tudunk úgy igazodunk a munkálatokhoz, reméljük semmi sem marad el.

A májust klubnapokkal kezdtük, volt egy a "Rockzene története" c. vetítés, majd Sifter "Sipi" Ferenc klubtagunk kiválóan bemutatta a Nazareth együttes pályafutását.

Május 17-én ha minden igaz két klubkoncertünk lesz. Azt terveztük hogy jó idő esetén a kertben tartjuk, de a jó idő nem jött meg, igy a koncertek a teremben lesznek.

19 óra:   kezd a KALIBER

20.30:   Spektrum Power Trio


FIGYELEM, HA KÖRBE VAN VÉVE A HÁZ SZALAGOKKAL, AKKOR ÁT KELL BUJNI RAJTA ÉS BEJÖNNI!