Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2014. november 28., péntek

Előzetes...

Kiváncsian várjuk a holnap esti koncertet, mely az idei évben az utólsó előtti lesz.
A név sokatmondó: DOORS TRIBUTE BAND.

A szarvasi ? Mezőtúri? banda után a DER SPRINTER lép a deszkákra, mely most a Klub házi-zenekara. Készülnek egy új saját dallal is, reméljük hallani fogjuk.

Tehát, szombat este 21-kor:





2014. november 9., vasárnap

2014-11-08 MAN-DALA koncert....varázslat

                                                  Varázslat....



Őszintén meg kell vallanom, nehezen szántam rá magam, hogy ecseteljem a tegnap esti koncertet a Rock Klubban. Aki ott volt, látta, hallotta, érezte mi történik. Nehéz szavakba foglalni a gyulai Man-Dala zenekar elöadását. Azt hallani kellett volna, bizony sokszáz embernek.

Vártunk egy amatőr zenekart, és kaptunk egy bombasztikus, hihetetlenül profin megszólaló igazi klub-bandát, mely a legkomolyabb profi-zenekarok szintjén nyomta műsorát. Elnézést kérek mindenkitől, de nem tudok objektív maradni velük kapcsolatban.


A Rock Klub hároméves működése óta a Man-Dala volt a legkellemesebb csalódásom. Olyan érzés fogott el, mint amikor egy-egy nagy sztárcsapat, vagy elöadó koncertjén élvezem a kitünő zenét. A zenekar a blues, a rhytm and blues, és a popzene klasszikusait dolgozta fel kitünő érzékkel.

Varázslat volt az amit ezek a zenészek nyújtottak számunkra, varázslat, mert az volt az érzésünk, hogy Chicagóban, a blues egyik fővárosában vagyunk. Nem egyszerűen blues-koncert volt a tegnapi, hiszen a műfaj pop-os, mégis hallatlanul élvezhető változatát prezentálták. Ki kell emelni néhány nótát, melyet kiváló változatban tálaltak, ilyen volt a "Mercy", az "Every Breath You Take" (Police), a "Route 66", Etta James nagy blues-száma, a "That's All Right", a "Rollin'Jack", a "Smnooth Operator", az "Ain't No Sunshine" vagy az Alannah Myles-dal, a "Black Velvet".

  

Akik "elkövették" ezt a szakmai szempontok szerint is magas szinvonalú koncertet:

Berki Csaba orgona, Hurguly Attila dob, Nagy Péter gitár, Leel-Eössy Gábor basszusgitár és Gyaraki Lívia énekesnő.


Mindenképpen ki kell emelni e fiatal, énekesnő hangját, mely nagyon karakteres volt, kissé rekedtes hangja fantasztikusan "ütős" volt minden dalban. A rendkívül dekoratív hölgy hihetetlen profizmussal énekelt, a szó szoros értelmében. De igazságtalan lennék, ha nem jegyezném meg azt is, hogy bizony a feszes, és pontos zenekari kiséret adta meg az alapot a kiváló hangzásnak.

                

Most bizonyosodott be számomra, hogy ezért érdemes ezt a klubot "üzemeltetni", mert időnként szinte a semmiből felbukkanva olyan zenekar jön, mely elfeledteti velünk a hétköznapok gondjait bajait, és igazi örömet szerez a hallgatóságnak.




  








Varázslat volt, az élő-zene varázsa, és az ilyen koncertekért hoztuk létre ezt a klubot. Nagy köszönet a kiváló hangosításért a K&S Hangtechnikának!


Bravó MAN-DALA, és nagyon köszönjük a szinvonalas produkciót.
 

 
  


Biztos vagyok benne, hogy még találkozunk!

2014. november 5., szerda

Lassan év vége...

November 8-án következik a gyulai MAN-DALA zenekar, mely jazz-rockot, jazz-bluest játszik.
Kiváncsian várjuk.

2014 október 25 - HELLCOME koncert

Legutóbbi koncertünkön egy igazi hardrock csapat mutatkozott be.

A Hellcome Békéscsabáról érkezett. Páran már ismertük a zenekart, a GYIÖK által szervezett zenekari vetélkedőn a nyáron felléptek a főtéren ők is, és már akkor hallottuk hogy milyen jó torka van az énekesüknek. Aztán októberben felléptek a Schiller nevezetű becsületsüllyesztőben, ahova jó pár klubtag is átruccant. Hát szinte semmit nem hallottunk rendesen, a kocsma akusztikája valami borzalom volt. Ott megbeszéltük, hogy jöjjenek el a klubunkba.

Biztos voltam benne, hogy nálunk a jó akusztikának és Kasza Pistáék szakértemének köszönhetően a hangzás kiváló lesz, és így is volt.



A Hellcome felállása:  Tóth Attila - ének
                                     Kisdi Endre - dob
                                     Nagy Szabolcs - basszusgitár
                                     Arany Máté - gitár
                                     Radics Róbert - gitár
    






Az öttagú HELLCOME vérbeli hardrockot játszott, sorra jöttek a Whitesnake, AC/DC, Deep Purple ismert nótái, és az énekes Tóth Attila egyre jobban belelendült.



A hangzás nagyon profi volt, ismételten csak azt tudom mondani, hogy a K&S hangtechnika csapata egyre kiválóbb munkát végez, amit nem győzünk megköszönni!!!!!!!! 





Saját nótákat is játszottak, melyek közt volt egy-két egészen jó dal is. A zenekar hamarosan studióba vonul, hogy elkészítse bemutatkozó lemezét.



"Pokoli fizetség", ez lesz az album címe, és azt igérik karácsonyra elkészül.
Kiváncsian várjuk.








A Hellcome 2014 februárjában alakult Békéscsabán. Stilusukban a hard-rock és a metál keveredik.
Ahhoz képest hogy elég friss együttes, már nagyon jól játszanak. 


A zenekar két tagja is orosházi illetőségű, az énekes Tóth Attila, valamint Radics Róbert gitáros.


Klubunk a hetvenedik koncertjéhez közeledik, de eddig nem túl sok jó énekeset hallottunk (a profikat természetesen nem beleértve), ezért is nagyon kellemes meglepetés volt számunkra hogy most Tóth Attila személyében egy kiváló frontembert ismerhettünk meg. A nehéz és magas hangokat is nagyon jól tolta, talán csak annyi a személyes megjegyzésem, hogy kevesebb "sikítás és üvöltés" is elég lett volna. Ezeket azért merem leírni, mert jópár ember a közönségből ugyanezt mondta amellett hogy egy nagyon erős és nagyon jó vokalista. 

Mindent összevetve a Hellcome nagyon jó koncertet adott, és ezt KÖSZÖNJÜK!
Még az ortodox blues-tagoknak is tetszett!!!!


2014 október 11 - TRIODA koncert

A gyulai illetőségű Trioda látogatott el hozzánk október első klub-koncertjén.

A csapat trió felállásban lépett fel, és a rock nagy nótáiból adott egy kis ízelítőt.
Hát a dobos az fenomenális fickó volt, ő vitte az egész koncertet.

Nagyon kellett volna egy erősebb gitár-hang, de ezt most nem kaptuk meg, ennek ellenére
jól éreztük magunkat, és láthatóan a banda is.

Köszönjük a Triodának  a fellépést!